Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget mandag 10. februar 2020

Gunhild Ramm Reistad - IBSENS MENN

Alle kjenner navnene, men for noen av oss ligger historiene deres kanskje litt lenger bak i minnet? Peer Gynt innser at «ingen blir profet i eget land», og vi nikker gjenkjennende til påstanden fra "Vildanden" om at «tar man livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske, tar man lykken fra ham». Dr. Stockmann vil ikke vike «om jeg så hadde selve fanden og hans oldemor på nakken», og presten Brand finner håp i at "evig eies kun det tapte"?

Gunhild Ramm Reistad vil presentere oss for noen av mennene i Ibsens skuespill, samtidig som hun skisserer utviklingstrekk i hans forfatterskap. Gunhild Ramm Reistad er mag. art. i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, 1967. Hun er i dag pensjonert journalist. Hun var i en årrekke bystyremedlem for Venstre i Drammen. I sin journalistiske karriere virket hun i Drammens Tidende og har vært redaktør i Universitas.

Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget holder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Vi starter kl 11.30 med servering og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12.30.

 

Inngangsbillett og servering er gratis for medlemmer som har betalt medlemsavgiften. Andre deltakere betaler kr 100.- ved inngangen.

 

VEL MØTT!